Kalvschnitzel och andra rester…
Vet ni vad jag tycker är så underbart i livet? Att öppna kylskåpet, plocka ut lite gott och blandat och vända ihop något som i slutändan smakar fantastiskt gott. Eftersom jag skriver som en galning på bok nummer sex i ordningen (Lergrytor, Stekar & Långkok) och lagar igenom massa godsaker så blir det ofta goda ting kvar i kylen eller skafferiet. Till exempel några gula steklökar, kalla kokta potatisar, broccoli och några skivor kalvschnitzel.
Skala steklökarna, dela de kokta potatisarna och bryt broccolibuketten i mindre bitar. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.
Krydda kalvschnitzlarna med salt och svartpeppar och ta er sedan ner till grillplatsen.
Grilla potatis, lök och broccoli i en grillkorg av något slag så att inget gottis faller igenom grillgallret. Grilla även schnitzlarna med lite olivolja på sig.
När allt är klart, pressa över rikligt med citron på köttet och servera bums med ett glas vitt vin, lantbröd och en tomatsallad. Ljuvligt, enkelt och grymt lyxlagat.
Till kocken kan jag rekommendera vinet Petit Chablis Domaine Sainte Claire (nr5588) som även passar klockrent till gästerna sedan. I kockens öra kanske vi kan få njuta av Cornelis och Veronica. Glädje!
Vill ni tillaga detta så behövs följande ingredienser till fyra portioner:
600g Kalvschnitzel
500 g broccoli
600 g kall kokt potatis
1 nät steklökar
Flingsalt & svartpeppar
Olivolja
2 citroner
Lantbröd
Tomat & rödlök med lite olja och rödvinsvinäger
Lyxlagat nu mina vänner! 🙂 Vill ni ha mer grillinspiration så kika gärna på min grillbok. Bokbloggen nästa!
//Frederik