Janssons Frestelse
Hur gått kan det bli? Det kan bli som på bilden ovan. Sältan från ansjovis är helt oslagbar och en kall öl till det skapar en helt underbar kombination. Vill ni ha mindre ansjovissmak så hoppa över spadet, vill ni ha mer så använd helt enkelt mer. Tänk vad skönt det är när ni bestämmer själva hur njutningsfullt livet blir. 🙂
Janssons Frestelse
ca 4 portioner
800 g fast potatis
2 gula lökar
1 burk ansjovisfiléer (125 g)
3 dl grädde
1 dl mjölk
smör
ströbröd
Svartpeppar
I kockens glas: Heineken (nr 1536)
I kockens öra: Jan Johansson – Visa Från Utanmyra
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och skär potatisen i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt.
Varva potatis, lök och ansjovis i en välsmord liten ugnssker form. Börja och sluta med potatis.
Blanda grädde, mjölk och ca 1 msk ansjovisspad. Blanda även ner lite svartpeppar. Häll hälften av blandningen i formen. Strö över ströbröd, klicka över smör och ställ in i ugnen i ca 40 minuter. Efter halva tiden skall resten av grädden hällas på vid kanten av er Janssons.
Njut!
//Frederik