Inkokt Skrei med äpple & pepparrot

Här kommer den utlovade Skreien. Heeeeeelt magiskt gott är detta, hoppas verkligen ni testar det en lyxig kväll. Glatt liv! Fler av mina & andras goda recept på firre kan ni finna på Norsk Fisk Facebook.

skrei lyxlagat

INKOKT SKREI MED ÄPPLE & PEPPARROT

4 portioner

600 g Skreirygg
Lagen:
1 liter vatten
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
2 msk salt
1 gul lök, skivad
2 msk ättikssprit 12%
4 msk socker
1 msk dillfrö
1 msk fänkålsfrö
Vi behöver även:
2 krispiga gröna äpplen
1 granatäpple
Citron
Färsk pepparrot
Dill
Gräddfil
Majonnäs
Potatis
Rapsolja
Salt & peppar

Koka upp alla ingredienserna till lagen och låt dem sjuda i fem minuter.

Ta bort skinnet på er fina Skrei och skär den i 8 fina kuber. Lägg dem i en djup form eller skål. Häll den kokande lagen över fiskkuberna och täck med plastfolie. Låt stå i 24 timmar.

När det börjar närma sig servering, koka potatis till hela gänget.

Skala och skär äpplen i fina, fina tärningar. Pressa över lite citronsaft så missfärgas inte era äpplen. Skala pepparroten och riv rikligt över äppeltärningarna. Ringla över lite rapsolja. Salta och peppra och smaka av. Låt stå svalt tills servering.

Skär några kvistar dill fint och blanda med 1,25 dl gräddfil, 0,75 dl majonnäs, lite citron, salt & svartpeppar. Låt stå svalt till servering.

Lägg upp två ljuvliga Skreikbitar per person och skeda på äpple- och pepparrotsblandningen. Toppa med några granatäppelkärnor. Servera med en klick dillkräm & kokt potatis.

Fiskmagi!!!

Du kanske också gillar

  1. Eskobar firade med Skrei | Lyxlagat

    […] Inkokt Skrei med äpple & pepparrot […]