Husmanskost – Italiano

God onsdag,

Jag fortsätter med mat från mitt reportage i Allt om mat’s nyårsnummer. Enkelt, snabbt och max 8 ingredienser var regeln jag var tvungen att följa. Husmanskost från världens alla hörn där jag turnerat är ämnet och mina favoritlåtar med Eskobar är musiken jag valt. 🙂

Italien
Spagetti med blåmusslor – SPAGHETTI ALLE COZZE

1 kg blåmusslor
4 portioner torkad spaghetti
1 näve bladpersilja
2 klyftor vitlök
1 röd chili
1,5 dl vitt vin
Olivolja
Smör
Salt & svartpeppar
I kockens glas: Le Busche 2007 (nr 94420)
I kockens öra: Eskobar – On the ground

Skölj musslorna noga och släng de som inte är stängda. Hetta upp en sautépanna med en liten klick smör, 2 msk olivolja, finhackad chili och finhackade vitlöksklyftor. Låt fräsa en minut eller två och tillsätt därefter musslorna och finhackad persilja. Blanda runt rejält. Slå på vinet och täck över med ett lock. Låt sjuda i 5 minuter. Rör runt då och då.

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens instruktioner. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i sin kastrull.

Ta bort de musslor som eventuellt inte öppnat sig, blanda sedan musslorna, några fina skedar av spadet och pastan som så klart är kokt al dente. Salta och peppra lätt och servera direkt.

Vintips finns det på bokbloggen hela denna vecka. Vi ses där!

Du kanske också gillar