Har ni gravat er lax nu? Igår skrev jag ett inlägg om lite olika laxgravningar och idag kommer kronan på verket. Hovmästarsåsen. Det är lätt som en plätt och gjort i en handvändning.
Marie gillar inte direkt gravad lax, men just som på bilden ovan åker den ner med stor njutning. Hårt tunnbröd, gravad lax och hovmästarsås. Gärna en fin julöl till… 🙂
På Grenadinebloggen finns idag del 1 av en bubbelskola. Missas ej!
Hovmästarsås
0,7 dl Apotekets senap
0,8 dl strösocker
1,5 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1,5 dl hackad dill
1 tsk salt
1/2 msk nymald vitpeppar
Rör ihop senap, vinäger, socker, salt och mald vitpeppar. Droppa sedan ner oljan lite i taget under kraftigt vispande till såsen blir slät och fin.
Finhacka dillen och rör ned den. Låt såsen dra i en timme i kylen innan servering.
Klart! Smaklig smörgås! 🙂
Nu gör jag ett litet juluppehåll. Väl mött snart igen vänner!
//Frederik
Lämna ett svar