Grymt god nudelsallad med krabba
God onsdag,
Idag tänkte jag skriva om en enkel rätt som numera blivit en klassiker hos familjen Zäll. Speciellt när vi är ute med båten, eftersom ingredienserna till stor del håller sig bra i några dagar utan kylskåp.
Receptet är ursprungligen från boken ”På en låga” som är en bok med tips på bra mat för utflykter, camping och annat där man befinner sig utan sitt vanliga kök med många plattor och ugn.
Det var inte ens jag som lagade till maten denna dag utan jag tog det helt enkelt piano på akterdäck tillsammans med Elvis och en kall pils. Sommarglädje! 😀
Krabb- och nudelsallad
2 portioner
1 dl jordnötter
1 röd chili
1,5 msk sesamfrön
2 pkt snabbnudlar med räksmak
1 salladskrabba
2 tsk sesamolja
1 lime
Solrosskott eller krispig sallad till servering
I kockens glas: Peroni Nastro Azzurro (nr 1418)
I kockens öra: Dusty Springfield – I just don’t know what to do with myself
Magiskt fin låt av magiskt fina och otroligt spännande Dusty Springfield. Ölet jag valt är en riktig sommarklassiker hos Zälls. Marie tycker den är mycket god och jag tycker likaså när solen verkligen skiner. Ett riktigt sommaröl för en het solig dag…
Hacka jordnötter och rosta dem i en torr stekpanna tillsammans med sesamfrön och tunt, tunt skivad röd chili tills godsakerna börjar ta lite fin färg.
Koka de (allt annat än lyxlagade) snabbnudlarna (som dock fungerar bra i denna måltid ) enligt förpackningens instruktioner. Häll därefter bort spadet.
Häll även bort spadet från krabban och blanda krabbköttet med de rostade godsakerna, sesamoljan och nudlarna. Pressa över rikligt med lime och servera med lite fina solrosskott eller sallad.
En fest för alla i familjen. Stor mat- och solglädje önskas er alla. Må gott!
//Frederik