Grillat nötytterlår

Grillat nötytterlår

Nötytterlår är en höjdare vänner. Har ni inte grillat det så är det bara att köra loss direkt! Stora härliga köttbitar gör att man känner sig lite som Fred Flinta och det är ju en mycket adekvat känsla när man grillar, haha! 🙂

Rubba de finfina köttbitarna med flingsalt, svartpeppar, lite lökpulver och vitlökspulver. Låt dra i 30 minuter i rumstemperatur.

Hetta upp grillen till riktigt hög värme. Stäng sedan av grillens mittenbrännare eller flytta ut briketterna till grillens sidor så att ni kan grilla köttet på indirekt värme, men rejält upphettat galler.

Stäng grillens lock och grilla köttbitarna i cirka 35 – 45 minuter. Vänd efter ungefär halva tiden. Köttets innertemperatur skall ligga på 62°C för medium-rare.

Under tiden så kan det ju vara på plats med lite tillbehör.

Ett tips är att ta pitabröd, sallad, rödlök, majskorn, tomat, bbq-sås och lite annat smått och gott och servera det hela i american sandwich style. Annars fungerar det så klart utmärkt att ugnsrosta rotsaker eller bakade potatisar. Servera en god sås och en grönsallad till.

När köttet är klart ska det vila i 10 minuter. Skär sedan upp det i så tunna skivor ni kan mot fibrerna och servera omedelbart.

Glädje, glädje vänner!

//Frederik

 

Du kanske också gillar