Rapsgris snart i charkdisken…

grillad fläskkarré lyxlagat

God fredag vänner,

Jag har fått testa något som Scan kallar för Rapsgris. ”Vad är det för speciellt med Rapsgrisen? Köttet från rapsgrisen är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3. Detta uppnås på helt naturlig väg genom att grisarna äter svensk rapsolja som en del i fodret.” 

Så skriver Scan själva om detta finfina kött som lanseras vecka 36.

Efter att ha fått äran att smaka på lite finfint fläskkött så blev jag så klart taggad att grilla lite. Det blev tjocka, tjocka skivor fläskkarré. Hetta upp grillen med en röklåda. Hickoryspån är perfekt. Krydda köttet rejält med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Grilla köttet på direkt värme så att ni får fin färg. Stäng sedan av en del av brännarna eller flytta kolen så att ni kan grilla klart köttet på indirekt värme. Ca 80°C innertemperatur är vad vi är ute efter idag.

Blanda under tiden samman en fruktig och het salsa. Jag gillar att skära rödlök, mango, röd- & grön chili och gurka i små fina tärningar. Ringla över lite olivolja, honung och limejuice. Salta och peppra och smaka av.

Ett gott bröd och en rejäl krispig grönsallad till är perfekt. När köttet är färdiggrillat, skiva det i tunna skivor och servera direkt.

Hörni vänner… God helg! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar