Grillade korvar & vacker sallad
Hej vänner,
Igår tänkte jag att jag skulle vara duktig och bara laga till lite käk från frysen, kylen & skafferiet och det blev så grymt gott. Löjlig lycka! Grillade korvar av olika slag, romansallad, tomater, rödlök, krutonger, morot och en helt sjukt god dressing. Allt blev som en flirt med en Caesarsallad och ,mkt lyckat må jag säga. Hur lätt som helst, lyxlagat som tusan och gjort på snabb tid!
I kockens glas: Staropramen Granat (1609)
I kockens öra: Beth Hart – Mechanical Heart
Men lägg av, den här låten är ju bara för bra!!! Jisses!!!
Jag hade merguez, chorizo & ungarnas grillkorv (som de fick behålla för sig själva, haha!) Jag penslade dem lätt med lite olja och kryddade med rökt paprikapulver innan grillning.
Salladen var hela blad av romansallad, tomatfiléer (utan kärnorna alltså), hyvlad morot, fint skivad rödlök och hyvlad parmesan. Toppade anrättningen med lite cocktailkapris.
Dressingen vända jag ihop genom att hacka 4 sardellfiléer och blanda med en pressad vitlöksklyfta och 1 dl riven parmesan. Vispa ihop det med 1 msk olivolja och 1 msk rödvinsvinäger. Krydda lätt med salt och svartpeppar och vänd ner 1,5 dl majonnäs och 1/2 dl crème fraiche. Klart!
Smaklig spis vänner! 🙂
Martina
Mmmmm, dom spontana tillagade middagarna blir oftast supergoda!