Grillad Röding
Grillad fisk är inte svårt, det gäller bara att inte strula till det för sig. Här kommer ett helt overkligt fint recept signerat ingen annan än Paul Svensson som är riktigt grymt bra tycker jag. Kolla in hans bok Paul Grillar om ni gillar följande;
Börja med att göra en Äppeldressing med pepparrot & olivolja.
3 skalade & tärnade äpplen (jag använde Granny Smith)
1/2 dl socker
vatten
2 tsk äppelcidervinäger
4 msk riven pepparrot
1/2 dl olivolja
salt
Blanda äppeltärningarna med socker och några matskedar vatten. Koka upp och låt sjuda tills äppelbitarna är mjuka. Mixa i en matberedare med vinäger, pepparrot, olivolja och salt. Låt svalna och ställ i kylen. Mår bra av att stå i några timmar.
Äppelgrillad Röding med Dill & Pepparrot
4 portionsstora rödingar, urtagna & filéeade
Rapsolja
Dill
Pepparrot
2 gröna äpplen
salt & vitpeppar
Olja en plåt eller lite folie stort nog för att rymma alla fiskfiléer. Salta och peppra rödingarnas köttsida och lägg dem på plåten med skinnsidan uppåt. Grilla på direkt värme i cirka 2 minuter. Lyft sedan locket och dra av skinnet, börja vid huvudändan.
Salta och peppra fisken, strö över finhackad dill & färskriven pepparrot. Täck filéerna med tunt, tunt skivat äpple.
Låt grilla under lock i ytterligare 2 minuter.
Servera härligheten med kokt potatis, extra riven pepparrot och den utsökta äppeldressingen.
Livskvalle vänner! 🙂
Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Grillad Röding
[…] Lyxlagat […]