Första julskinkan gjord!
Hej hej vänner,
Nu har vi precis gjort den första skinkan. I år har jag valt att tala med min lokala chark och be dem plocka fram riktigt fin och färsk skinka från lokal och välmående gris och det blir skillnad, lite dyrare, men så löjligt bra känsla i magen och så otroligt fint kött!
JULSKINKA
3 kg julskinka, rimmad med rejäl fettkappa
Griljering:
1 ägg
1,5 msk söt senap
1,5 msk dijonsenap
1 msk rörsocker
maizena
ströbröd
Skölj skinkan väl och lägg den i en ugnsform. Sätt en termometer mitt i skinkan och låt den gå i 125°C till en innertemperatur av 70°C.
Vispa ihop ägget med senapssorterna och sockret.
När skinkan är klart, ta ut den och höj temperaturen till 225°C.
Skär bort fettkappan, spara cirka 1/2 – 1 centimeter. Pudra sedan skinkan med maizena som gör att griljeringen fastnar bra på skinkan. Pensla sedan på senapssmeten och strö över ströbröd.
Griljera skinkan i cirka 10 – 15 minuter till fin färg.
Servera sedan denna goding varm på maltbröd med en söt/stark senap. Jöösssssseessssss!!!!! 🙂
//Frederik