Ugnsbakat sidfläsk & Nils Oscar Alkoholfri!

Hej vänner,

Javisst!! Kul att alla de finaste bryggerierna breddar sitt sortiment med olika sorters öl och även då alkoholsvagare varianter. De gånger man ska ut på vägarna, men ändå vill få upplevelsen av ett gott öl till den goda maten eller om man helt enkelt inte vill ta sig an alkoholhaltiga drycker så presenterar nu Nils Oscar ett alkoholfritt öl som finns på den specifika hyllan på bolaget. Det har jobbats och testats en väldans massa varianter för att få fram ett stort och välsmakande öl som alltså nu finns på Systembolaget & restauranger.

nils oscar alkoholfri, lyxlagat

En otroligt stor smak trots avsaknaden av den bärande alkoholen. Bärnstensfärgad med pale ale-känsla. Funkar finfint till klassisk husmanskost, till exempel min variant på ugnsbakad rökt sidfläsk med äpple & senap som följer nedan. Såg en variant på detta på Arlas hemsida, har så klart gjort min egen variant av det hela. Hur gott som helst, glädje!

Läs mer om Nils Oscar Alkoholfri Pale Ale här>>

fläsksida med äpple, lyxlagat, fläsksida, rökt sidfläsk, husmanskost, senap, julmat, frederik zäll

UGNSBAKAD RÖKT FLÄSKSIDA MED ÄPPLE & SENAP

4 portioner

800 g rökt sidfläsk i bit
2 gula lökar
3 röda svenska äpplen
Rapsolja
Flingsalt & svartpeppar
Mjölig potatis
Grov söt/stark senap
Gräddfil

Sätt ugnen på 200°C.

Putsa bort det absolut översta lagret på svålen. Skär sedan resterande svål i ett rutmönster. Ringla lite rapsolja i en form och lägg fläsket med den skårade svålen nedåt. Baka av i 20 minuter.

Skala och koka potatisarna klara.

Skala och klyfta lökarna, kärna ur och klyfta äpplena. Ringla lite rapsolja över dem och krydda med flingsalt och svartpeppar. När 20 minuter har gått ska fläsket vändas så att den skårade sidan hamnar uppåt. Fördela lök och äpple runt om i formen och baka av i ytterligare 30 minuter.

fläsksida med äpple, lyxlagat, fläsksida, rökt sidfläsk, husmanskost, senap, julmat, frederik zäll

Blanda 1 – 2 dl grov senap med ngn klick gräddfil och smaka av med lite flingsalt.

Dela fläsket i portionsbitar och servera med ugnsbakade äppel- & lökklyftor, mjölig potatis och senapskrämen. Gärne en skål rårivna morötter vid sidan av. Magi för en liten peng!

 

Du kanske också gillar