Fikonsallad med getost

Fikonsallad

Återigen kommer ett finfint recept från den lilla buffé jag bjöd ett möhippefirande gäng damer på för inte allt för länge sedan. Friskt, smakrikt och ljuvligt gott. Testa själva! 🙂

Kolla så klart in min andra blogg också som tipsar om cocktails hela denna vecka…

Fikonsallad med getost

Ca 4-6 portioner

2 fänkålshuvuden
200 g utsökt getost
8 färska vackra fikon
Olivolja & flytande honung
Flingsalt & svartpeppar
I kockens glas: Winkl Sauvignon (nr 2799)
I kockens öra: Elvis – Can’t help falling in love

En Sauvignon passar perfekt till kocken och även till salladen. Getost och Sauvignon blanc är en finfin kombo vill jag lova.

Skölj och ansa fänkålen. Skiva den sedan finfint med en mandolin. Jag använder en Kyocera som är sjukt bra och inte så värst dyr. Tror faktiskt den fick bäst i test i tidningen Allt Om Mat för inte länge sedan. 🙂

Ta fram ett stort serveringsfat och sprid ut fänkålsskivorna. Klyfta fikonen och fördela dem på fänkålen. Bryt över små och stora delar getost och ringla till sist över en rejäl dos olivolja och honung. Garnera med fänkålsdillen och strö över flingsalt och nymald svartpeppar.

Servera bums med varsin riktigt tjock siva italienskt lantbröd.

LIvskvalitet på ett fat mina vänner! Haha! 🙂 Trevlig helg.

//Frederik

Du kanske också gillar