Croque Madame
Förra årets första sittning på en uteservering var en vacker, vårdoftande februaridag i romantikens Paris. Ett glas Côtes du Rhône och en Croque Madame. Vilken fantastisk måltid.
Igår var jag själv här hemma på båten och förberedde dagens sommarbuffé. Självklart så hade jag inte en tanke på vad jag själv skulle äta som fredagsmiddag eftersom jag var så upptagen med annan matlagning.
När hungern till sist kickade in så kom jag att tänka på den underbara februaridagen 2007. En Croque Madame fick det bli!
1 rejäl portion
4 tunna skivor lantbröd
2 msk Dijon
1 tomat
2 skivor rökt skinka
10 skivor vällagrad ost
2 ägg
1 msk finhackad, färsk dragon
Salt och peppar
Värm ugnen till 225°C.
Bre dijon på två skivor bröd. Lägg på skinkan, skivad tomat och hälften av osten.
Lägg resten av osten på de två kvarvarande brödskivorna. Stek ägget väl, med hel gula. Lägg det stekta ägget ovanpå brödet med ost. Placera dessa skivor med ägg ovanpå de varma brödskivorna i ugnen. Låt gå ytterligare tills all ost smält.
Hacka dragon och strö över. Salt och peppra lätt.
Smaklig måltid mina vänner!
//FZ