Ångkokt sej med färskpotatis och knaperstekt bacon
Ångkokt fisk gillar jag eftersom det blir en så fantastisk mjuk och fin konsistens och smak. Här kommer en trevlig variant som smakar underbart.
2 portioner
2 sejfiléer
150 g bladspenat
1 schallottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk pumpakärnor
färskpotatis
Salsa Balsamico (balsamicoreduction på flaska)
Salt och peppar
Olivolja
En rejäl blandad sallad
Koka upp lättsaltat vatten till potatisen. Skrubba den lätt och koka den mjuk.
Tärna och stek bacon tills det är riktigt knaprigt.
Finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stor gryta. Fräs löken tillsammans med pumpakärnorna. Skölj spenaten och fräs den sedan med löken. Salta och peppra.
Placera fisken ovanpå spenaten och låt gå på medelvärme under lock tills fisken är klar. Det vet du genom att lätt lyfta den med en gaffel. Skiktar den sig så är den klar, är den helvit rakt igenom är den också klar.
Salta och peppra fisken lätt.
Lägg upp potatis, fisk, spenat ochtoppa med knaperstekt bacon. Ringla över balsamicoreduktionen.
Servera med en blandad grönsallad! Smaklig måltid vänner!
//FZ
Anna
ursäkta novisen vid spisen men det låter som att fisken nästan blir stekt ändå om man lägger den ovanpå det som är fräst innan? Fast gott verkar det ändå så det spelar egentligen ingen roll men en liten fundering bara.
frederik
Hej Anna,
Eftersom man dragit ner värmen till medel så vilar fisken tryggt på den varma spenatbädden. Fisken kommer alltså inte i kontakt med grytan och får ingen stekyta. Detta är extra bra då du inte behöver något fett när du lagar fisken.
Alla funderingar är hjärtligt välkomna! Tack för din kommentar.
//F