Croque à la Monsieur Zäll
Dimman ligger tät, tät över Djurgårdskanalen. Nyligen hemkommen från en lugn och skön frukost på Thelins där jag sutit och pluggat inför Matmässan då jag skall vara konferencier nu på fredag. Tävlingen Smarta Kocken skall avgöras så kom dit och kika vettja. 🙂
Igår hade jag ingen lunch hemma och fick vrida och vända på varorna i kylen innan jag tog mig för att skapa en egen variant på croque monsieur.
Croque à la Monsieur Zäll
2 lätta portioner
4 skivor långfranska (fullkorn)
2 msk färskost vitlök
8 skivor rökt kalkon
8 skivor Krutrök (eller Västerbotten)
8 blad färsk salvia
2 msk Dijon
1 tomat
Flingsalt och svartpeppar
I kockens glas: Erdinger Weissbier Dunkel (nr 1542)
I kockens öra: Sophie Zelamni – Going Home
Riktigt, riktigt bra låt producerad av min gamla producent-vän Lasse Halapi. En dunkel weissbier är helt rätt att avnjutabåde till låten, i köket och till maten.
Ugnen skall vara på grill 225°C.
Bre på färskost, på med kalkon, dijon, tomat, strimlad färsk salvia, tomat, salt och peppar och till sist ost.
Gratinera i ugnen i några minuter tills osten smält och servera med lite grönt.
Njut! 😀
//Frederik
Petra
Jag undrar just om Thelins kommer behålla sin trevnad efter ombyggnaden. Fast Sarah Bernardbiskvierna håller nog i sig.
frederik
Vi får väl hoppas! Mer trevnad åt folket! 🙂
//F