Citrondoftande kycklinggryta
Ni som läser bloggen ofta kanske har märkt att jag älskar citron. Jag tycker det är den smaken som ger den friskaste och godaste måltiden.
När Marie kommer hem och jag har haft mycket att göra (dvs jag har inte planerat vad vi ska äta) så gillar jag utmaningen att laga med vad man än hittar. Oftast blir det bra. Här är ett exempel.
Citrondoftande kycklinggryta
4 portioner
3 kycklngfiléer
4 portioner ris (jag gillar basmati)
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
150g bladspenat
2 tomater
1 citron
1/2 dl hackad oregano
1/2 dl hackad citrontimjan
2 dl lätt matlagningsgrädde 7%
2 msk kycklingfond (Touch of taste är superbra)
Olivolja
salt & peppar
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp en stor stekpanna med lite olivolja och fräs löken i några minuter utan att den tar färg.
Skär kycklingen i mindre bitar och fräs den med löken. Salta och peppra väl.
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Slå på matlagningsgrädde och kycklingfond. Pressa i en hel citron, strö över finhackad timjan och oregano. Låt sjuda i ca 8 minuter.
Skölj och vänd ner spenaten. Skär tomaten i små bitar och vänd ner även den. Låt allt gå varmt i 2-3 minuter tills kycklingen är helt klar.
Smaka av. Mer salt? Saknas sting? Kanske peppar, eller är det citron man önskar? Bara ni vet! 🙂
Servera grytan med ris och en frisk grönsallad.
Smaklig måltid önskas er kära vänner!
//FZ