Chicken Tikka Masala

tikka

Tikka Masala är ju en helt underbar kryddmix som ger härlig smak åt kyckling eller annat som önskas tillaga däri. Jag har testat runt lite och hittat en del olika recept. Du behöver ungefär följande;

800 g kycklingfilé skinn- och benfri
4 portioner ris
4 vitlöksnaanbröd
2,5 + 1,5 dl matyoghurt
4 tsk riven ingefära
4 tsk riven vitlök
1 tsk cayenne
4 tsk garam masala
2 msk olja
Citron
salt & nymald svartpeppar
I kockens glas: Cobra (nr 1623)
I kockens öra: Elvis – My Way

Njutning i både glas och öra. Elvis är för alltid konung!!!

Blanda samman riven ingefära och vitlök med 2,5 dl matyoghurt. Tillsätt sedan cayenne och garam masala. Blanda noga runt och lägg sedan i kycklingbitar (3×3 cm) eller eventuellt fiskbitar. Låt marineras i minst en timme.

1 timme har gått… Sätt ugnen på 225°C och fixa riset enligt förpackningens instruktioner.

Spara marinaden, men lyft ur kycklingbitarna och torka av dem. Lägg bitarna i en ugnssäker form och ringla över olja. Ställ in formen i ugnen och åt kycklingen gå i 20 minuter.

Koka upp marinaden och rör ner resterande yoghurt. Häll den kokande marinaden över kycklingen med ett underbart fräsande resultat och servera hela härligheten med en klyfta citron, ris och varma vitlöksnaan. En god krispig sallad till är underbart.

Njutning vill jag lova! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Mia

    Halloj, jag har också använt den kryddan i en kycklinggryta och den är en riktig höjdare. Receptet i detta inlägg verkar jätte gott, så det kommer jag med all säkerthet att testa någon dag!

    Hälsningar
    Mia

  2. Mia

    Halloj, jag har också använt den kryddan i en kycklinggryta och den är en riktig höjdare. Receptet i detta inlägg verkar jätte gott, så det kommer jag med all säkerthet att testa någon dag!

    Hälsningar
    Mia

  3. Kocken

    Ser fint ut – själv ska jag ge ut en kokbok där allt är marinerat i gin http://www.metrobloggen.se/kockenochpingvin

  4. frederik

    Visst är det väl en suverän kryddning!? 🙂
    //F

  5. frederik

    Visst är det väl en suverän kryddning!? 🙂
    //F

  6. Anna

    Hej!

    jag och min sambo testade att göra denna rätten och måste tyvärr meddela att det smakade vedervärdigt??!! Vi fick slänga allt! Kan såklart inte utesluta att vi gjort något fel, men jag tyckte verkligen att vi följde receptet noggrant….. Synd…

  7. Anna

    Hej!

    jag och min sambo testade att göra denna rätten och måste tyvärr meddela att det smakade vedervärdigt??!! Vi fick slänga allt! Kan såklart inte utesluta att vi gjort något fel, men jag tyckte verkligen att vi följde receptet noggrant….. Synd…

  8. frederik

    Nämen vad säger du Anna? Jag har ju lagat och ätit detta med stor glädje!
    Jag kommer att testlaga detta recept under nästa vecka för att se om jag skrivit något fel eller så. Återkommer med resultatet! 🙂

    Kan det vara så att du läst fel i måttenheterna eller att du fått tag i något annat än Garam Masala? Vad var det som blev så fel? För starkt, smaklöst eller vad hände?

    Tack ändå för din kommentar.
    Mvh Frederik

  9. frederik

    Nämen vad säger du Anna? Jag har ju lagat och ätit detta med stor glädje!
    Jag kommer att testlaga detta recept under nästa vecka för att se om jag skrivit något fel eller så. Återkommer med resultatet! 🙂

    Kan det vara så att du läst fel i måttenheterna eller att du fått tag i något annat än Garam Masala? Vad var det som blev så fel? För starkt, smaklöst eller vad hände?

    Tack ändå för din kommentar.
    Mvh Frederik

  10. frederik

    Hej igen Anna,
    Jag har inte hunnit testa receptet, men så fort jag bara kan så. Har inte glömt bort! 🙂
    //Frederik

  11. frederik

    Hej igen Anna,
    Jag har inte hunnit testa receptet, men så fort jag bara kan så. Har inte glömt bort! 🙂
    //Frederik

  12. frederik

    Hej Anna,
    Har nu testlagat och kan inte förstå vad som gick fel för er. Jag la till texten ”salta och peppra”, men jag utgår från att det inte var det som strulade för er. Kanske dålig yoghurt eller fellästa mått? Kanske bara smaksinnet som skiljer sig? Underligt och trist för er del med en dålig middag.
    Allt gott önskas er. God jul!
    //Frederik

  13. Alexandra

    Hej,
    Hur bär ni er åt för att torka av kycklingen utan att förlora all marinad?

  14. Alexandra

    Hej,
    Hur bär ni er åt för att torka av kycklingen utan att förlora all marinad?

  15. frederik

    Hej Alexandra,

    Med hjälp av en slickepot eller en silikonpensel brukar det gå bra…

    Mvh Frederik

  16. frederik

    Hej Alexandra,

    Med hjälp av en slickepot eller en silikonpensel brukar det gå bra…

    Mvh Frederik