Buffé Italiano
Den snabbaste och enklaste rätten jag ställde fram på mitt italienska buffébord var grillade, marinerade grönsaker med fetaost och chiliflingor.
Detta är givetvis ett helt perfekt tillskott på en buffé eller en plockmatsmiddag som ju är något av det bästa som finns. De grillade, marinerade grönsakerna köpes på burk. Till dessa skar jag upp fetaost i kuber och strödde över lite torkade chiliflingor. Serveras med ett gäng tandpetare som bestick och ni är i gång med festen. Glädje!
En annan enkel godsak till buffén som skulle vara utan kött är att marinera quorn i basilika och het chilisås för att sedan grilla dem i ugnen. Även halloumi på spett blir utsökt. Servera dessa goda spett med en paprikakräm som dipp.
Resterade smaskiga rätter från min italiendoftande buffé listas här;
Pecorino med marinerad kronärtskocka
Missa inte bokbloggen så klart, God fredag kära vänner, god fredag!
//Frederik
Kristin
Jag håller med – buffé är kanon =) Vad gott det verkar – jag ska provbaka focaccia någon dag. Jag skickade just ett mail på eskobar-mailadressen, kolla det!
Mvh Kristin