Bogbladskotletter med rödvinssås

DSC_0023

Vi är som sagt åter på skutan efter den smått vansinniga explosion vi upplevde i slutet på förra veckan. Inget trasigt ombord vilket känns skönt, men läskiga rester ligger spridda tillsammans med en rejäl mängd glassplitter från höghusen ovanför oss. Det var alltså inte på vårt varv som explosionen skedde utan på grannvarvet där KDF bygger ett nytt varv och en ny kaj.

Jaja… Allt gick ju bra, ingen kom till skada.

Veckans bok vill jag så klart tipsa om. Cocktailguiden är det som gäller och den finns att läsa om på Grenadinebloggen.se.

I lördags agerade jag programledare för första gången. Det som spelades in var ett web-tv program med en tokig panel som testar viner. Helt amatörmässiga tester, utförda av vinälskande roliga människor. Kika gärna in den nya sajten Sommel.se, där även oklippta versioner av programmet finnes. Eftersom detta var en testrunda så är det lite tekniska strul ibland. Ljudet osv, men det var kul hur som helst. Kika gärna! 🙂

Vi fortsätter vår tömning av frysen här hemma så att man inom kort kan fylla den igen med bakverk och bullar inför julens alla dagar. Av tömningen senast blev det middagen som syns på bilden ovan.

Bogbladskotletter med rödvinssås

2 portioner

4 bogbladskotletter
500 g potatis
Rödvinssås (som jag hittade här>>)
Marinad:

1 gul lök
1 skivad morot
4 dl rödvin
1 msk råsocker
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 nypa salt
I kockens glas: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (nr 5283)
I kockens öra: Elvis – The First Nöel

Se till att kotletterna är rena och fina från flis. Lägg kotletterna i dubbla plastpåsar och häll vinet i påsen. Skiva ned morot och lök och blanda ner alla ingredienser till marinaden i påsen. Förslut och lägg i kylen i 4-5 timmar.

Lugn och ro… Gör under tiden rödvinssåsen som finns länkad i ingredienslistan. Håll den sedan puttrande under tiden maten lagas. Det är otroligt gott att lägga ner lite chili, rökt chili eller choklad i rödvinssåsen. Testa gärna.

Sätt sedan ugnen på 225°C och skala och klyfta potatisarna. Lägg dem på en bakplåtspappersbeklädd plåt, ringla över lite loja och strö över några nypor salt.

Baka potatisarna i ugnen i cirka 20 minuter.

Lyft ur och torka av kotletterna. Hetta upp en grillpanna och stek kotletterna till perfektion.

Servera hela härligheten med gyllene potatis, en utsökt rödvinssås och en grön sallad.

Du kanske också gillar

  1. Ingrid

    Ja tur att allt gick bra och att ingen blev skadad men det är ju otäckt iaf, usch:( Jag gör precis som du/ni nu och tömmer frysen för att få plats med allt bakverk och godis jag gjort nu inför jul. Jag älskar ju att göra så vem som ska äta allt gott det vet jag inte riktigt nu(lite dålig själv på att äta, det kreativa att göra är grejjen för mig liksom)) men jag har släkt o vänner som blir såååå glada så jag ska glädja dem:) Har kotletter i frysen så nu ska jag prova detta recept ikväll, verkar vara kanongott så tack o bock!!!Ska testa och in på sidan/sajten sommel.se för att kolla in dig, det ska bli spännande. Ha en bra vecka:)