Biff Teriyaki

Teriyaki blogg

Tjena tjena,

Jag vet, dassig bild, men riktigt god mat. Jag håller på att laga mig igenom allt jag kan tänka mig just nu eftersom jag skriver en barnmatsbok och testar allt på min glada lille Elvis. Han gillar mat i alla fall, det är ju tur! Haha!

Här har vi en smaklig maträtt som jag tycker blev riktigt bra. God måltid vänner!

Biff Teriyaki

4 portioner

600 g högrev
2 morötter
1 solo vitlök
2 små gula lökar
300 g fin färsk broccoli
1,5 dl teriyakisås
0,5 dl matlagningsgrädde
Sambal Oelek efter smak och tycke
Japansk soja
Salt och svartpeppar
Rapsolja
Serveras med kokt ris
I kockens glas: Asahi Super Dry (nr 1556)
I kockens öra: Tori Amos – Winter

Börja med att skära och fixa till alla goda ingredienser. Putsa köttet dritt från fett och hinnor. Dela högreven i tre långa delar och skär därefter delarna i tunna, tunna skivor.

Skala morötterna och slanta dem fint. Skala och skiva gul lök och vitlök, bryt broccolin i små fina buketter.

Hette upp lite olja i en stor stekpanna eller wok. Bryn köttet i omgångar. Salta och peppra lätt under tiden. När allt kött är brynt, lägg det åt sidan och stek därefter grönsakerna i några minuter. Lägg tillbaka köttet och slå på teriyakisås och grädde. Rör runt, låt sjuda i några minuter och smaka av med Sambal Oelek och sojasås. Jag gillar hetta så jag tar några rejäla teskedar sambal, men ni gör som ni vill.

När smaken är rätt, låt sjuda ytterligare 5 minuter under lock. Servera sedan glädjen med kokt ris.

Vi ses på bokbloggen för bra dryckestips!

Du kanske också gillar