Biff Greta och tomteöl
Klassisk mat som passar perfekt nu när den underbara snön ligger tungt på däck och riktig god, värmande och mättande mat önskas. Riktigt, riktigt ljuvligt!
Innan ni börjar laga så klicka in er på Grenadinebloggen. Författaren Magnus Bergquist gästbloggar hela veckan.
Biff Greta
4 portioner
600 g oxfilé
900 g potatis
2 stora gula lökar
6 msk dijon
5 st äggulor
1 knippe persilja
Saltgurka
Smör
Salt & nymald svartpeppar
I kockens glas: Tomte Julöl (nr 11390)
I kockens öra: Elvis, Elvis, Elvis The King!!! – Blue Christmas
Bästa kungen med den overkligt suveräna låten Blue Christmas och förra årets bästa julöl. Ska ’Tomte’ ta hem titeln i år igen tro..? 😉
Skala potatisarna och skär dem och köttet i små tärningar, cirka 1×1 centimeter. Skala och finhacka de båda lökarna.
Förkoka potatisen i cirka 5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av under lock.
Genomstek därefter potatisen vackert gyllene i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra lätt.
Blanda 1 äggula med senap, lök och kött och stek sedan det hela i en riktigt het stekpanna. Smaka av med salt och peppar.
Strö över finhackad persilja och servera sedan med senapsköttet med potatistärningarna, varsin rå äggula och saltgurka. Sjuuukt gott! 😀
//Frederik