Tagliatelle al Limone con Pecorino – igen
Yes, detta recept är helt nyligen bloggat här på Lyxlagat, men eftersom jag fick en kommentar där en god läsare inte tyckt detta blev alls bra så var jag tvungen att återigen testlaga och se efter. Vi tyckte nämligen att det smakade himmelskt första gången.
Sagt och gjort, jag lagade igenom receptet från bloggen och har nu försökt att förtydliga en rad eller två. Återigen måste jag säga att vi tycker denna rätt är hur god som helst. Njut om ni vill! 🙂
(Dock hade jag inte tagliatelle hemma denna gång, men det tycker jag ni ska använda.)
Magnus Bergquist står för veckans sista inlägg på Grenadinebloggen. Han står även som grundare för sajterna cocktailguiden.com & vinguiden.com. Kika gärna!
Tagliatelle al Limone con Pecorino
4 portioner
400 g färsk Tagliatelle (bandpasta)
2 citroner
350 g pecorino färskriven
4 msk olivolja
1 vacker bunt färsk basilika
Havssalt och nymald svartpeppar
I kockens glas: Macrina (nr 2440)
I kockens öra: Andrea Bocelli – Because
Börja med att koka upp vatten till pastan. När det kokar, tillsätt rikligt med havssalt.
Ta fram en kall sautépanna (en vanlig kastrull fungerar givetvis) och pressa i saften från de båda citronerna. Tillsätt den rivna pecorinon (men spara cirka 50 g till senare) och vispa tills osten nästan smälter ihop med citronsaften.
Droppa i olivoljan lite i taget under omrörning så att det blandas väl.
Hetta försiktigt upp pannan och rör hela tiden tills det blivit en tjock, klumpig sås.
Lägg nu i pastan i det kokande vattnet och låt den koka al dente vilket endast tar en minut eller två. Häll då av nästan allt vatten. Spara cirka 1-2 msk pastavatten i pastan.
Häll över pastan i den varma citron- och ostsåsen och vänd runt så att pastan och såsen blandas helt. Låt pastan ligga och dra åt sig av citronen i några minuter så att pannan ”torkar upp något”. Riv sedan över de vackra basilikabladen och peppra med nymald svartpeppar. Strö över den återstående rivna pecorinon och servera!
Helt overkligt gott!
//Frederik
Katja Wulff
Hej Frederik!
Jag jobbar på Tastecasting.se och just nu planerar vi flera spännande event. Är du intresserad av att få inbjudningar till dessa framöver? Maila då mig på katja@tastecasting.se.
Kika in på tidigare tillställningar på http://www.tastecasting.se.
Mvh Katja