Arrabbiata och finvin

Hej vänner, god veckostart! 🙂

Pappaledigheten fortskrider och det är sann glädje. Julie är Elvis raka motsats. Elvis satt lugn som en filbunke och pillade med en träslev i 30 minuter. Julie far runt, runt och röjer med precis allt som finns i hennes väg. Haha, toka! 🙂

arrabiata lyxlagat

Pasta all’arrabbiata

4 portioner

1 dl olivolja
3-4 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
400 g krossade tomater
500 g spaghetti
Salt & nymald svartpeppar
1 bunt färsk bladpersilja
Sardellsmöret:
10 sardeller
100 g smör
I kockens glas: Punto Y Seguido 2009
I kockens öra: Carla Bruni – Quelqu’un m’a dit

Punto y seguido lyxlagat

Hetta upp olivoljan i en kastrull tillsammans med lätt krossade vitlöksklyftor och chilifrukterna. Bryn det hela sakta under lock. Efter fyra-fem minuter är det dags att lyfta ur chilin och vitlöken. Släng vännerna, de har gjort sitt nu. (Om ni vill så kan man spararchilifrukterna till garnityr)

Häll på de krossade tomaterna och en nypa salt. Sjud tomatsåsen under lock i cirka 20 minuter.

Hacka sardellerna finfint och rör ut dem i smöret.

Koka upp pastavatten, salta det och häll i spaghettin. Koka pastan al dente och låt den sedan rinna av. Vänd ner pastan i tomatsåsen.

Strö över finhackad persilja.

Servera gärna spaghettin i tomatsås med sardellsmöret vid sidan av, då kan man själv smaksätta sin arrabbiata till perfektion. Några droppar citronsaft kan sitta som en smäck och så fort jag får chansen så åker min vällagrade parmesan fram… :-)

Vi har även torrostat ströbröd och vitlök som strössel på toppen. Grymt gott!

//Frederik

 

Du kanske också gillar