Årets första Julskinka

Årets första skinka är gjord och smakade så klart ljuvligt. Varje år så påminns jag av min kära fru att jag av misstag råkade ha ugnen på grill första gången vi gjorde skinka tillsammans. Det gick väldigt fort att få den klar, men den var inte så värst saftig. 😉 .

Nåväl, man lever och lär. Årets första skinka bakade jag i ugnen i folie. I morgon (redan) skall vi göra skinka nummer två som jag skall koka. Jag föredrar att koka skinkan för saftighetens skull, men man får ju även det mycket goda spadet som är en finfin bas för soppor och dylikt.

När skinkan puttrar på spisen så krävs det ju lite dryck och musik till kocken…
I kockens glas: Apotekarnes Julmust
I kockens öra: Mark Knopfler – The Fizzy And The Still (Live)

Apotekarnes julmust mest för att det är gott som tusan, men också för Apotekarnes kungliga gamla slogan ”Visst Katten – Apotekarnes Vatten”… Hahaha!! Musiken passar perfekt en skön eftermiddag som denna.

Anledningen till att göra ytterligare en skinka nu direkt är att vi firar (som många andra) fler jular… Lilla julafton blir på lördag här på skutan, riktiga julafton blir hos min svåger Magnus och annandagen skall vi hem till min mor. Det är lite som att vara på turné med bandet… 😀 .

Idag skall jag börja förbereda lite sillar och godis till lilla julafton, så kika gärna förbi i morgon för några minuters god läsning om hur det gick.

Sköt om er gott folk! Glad torsdag!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Susanna B.

    Frederik,

    Vad blev det av med i Kockens glas och i Kockens öra??

  2. frederik

    Haha, jag brukar ju lägga det som ingridienser i mina recept och idag skrev jag inget recept, men eftersom du efterfrågar det så skall jag omedelbart lägga till det i inlägget ovan.. 😀
    //F

  3. Fredrik, Bivägen 1

    Spännande med sillar Frederik, som sillhatare är man ju mycket nyfiken om du har något knep, nubben vill man ju inte missa… God Jul!

  4. frederik

    Tjena Fredrik,
    Knep och knep.. Diggar man inte sill så gör man inte, men jag som älskar sill brukar försöka göra tre-fyra olika sillar som skiljer sig mycket. På det viset finns det stor chans att de flesta runt julbordet hittar ngt de gillar. En traditionell, en i klar lag, en krämig osv. Som du skrev, nubbe vill man ju inte missa. Rekommenderar verkligen Aalborg Jule Akvavit 2008 (nr 10036). God Jul! 🙂
    //F