Älgpytt och vårflod
Ja, det är kanske inte sommarväder med sol och bad likt semestern, men jag har åtminstone sett smältvattnet rinna utför backen ner mot min skrivstuga och den snötäckta gräsmattan. Det är ju hur som helst ett steg i rätt riktning. 🙂
Jag har lite älgkött i frysen och kikade igenom gamla recept för att hitta inspiration. En älgpytt kanske? Detta är ett höjdarrecept vänner, njut!
Älgpytt med yoghurt, rödbetor och stekt ägg
2 portioner
400g Ugnsbakad, kall älgstek. (kan givetvis bytas mot valfritt kött)
3 potatisar
2 morötter
1 stor gul lök
1 klyfta vitlök
1 näve ruccola
3 salladslökar
1/2 dl färsk, hackad persilja
1 msk torkad mejram
1,5 dl grekisk matyoghurt
3 msk dijon
Salt & peppar
Olivolja
Balsamvinäger
Hela inlagda rödbetor
2 ägg
Slå upp en liten whisky, toppa av den med lite ljummet vatten och be mp3-spelaren bjuda på lite jazz.
Skala och tärna fint potatis och morot. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
Finhacka vitlök och gul lök. Blondera i olivolja i en stor stekpanna.
Häll i köttet skuret i fina tärningar tillsammans med potatis och morot. Fräs tills allt börjar färgas en aning.
Tillsätt tunt skivad salladslök, persilja och mejram. Rör runt försiktigt för att inte förstöra tärningarna.
Vänd ner yoghurt och dijon. Hacka ruccolan grovt och rör ner densamma. Smaka av med salt, peppar och en liten skvätt balsamvinäger.
Servera härligheten med hela inlagda rödbetor och ett stekt ägg ”Sunny Side Up”.
Det smakar underbart, krämigt och kryddigt med en perfekt konsistens. Både modernt och klassiskt. Testa ett svenskt öl till. Kanske en Wisby?
Smaklig spis vänner! Vi ses på bokbloggen. Där är det OST som gäller idag.
//FZ
Fredrik Schelin
Hej Frederik, det ser och låter supergott det ska absolut lagas inom snar tid. //Fredrik
lyxlagat
Tjena Fredrik, det är gott kan jag lova! 🙂 God matlycka!
//F