Abborre i paket
Sommarmat så det står härliga till!
Här har vi ett recept från Nyhetsmorgon förra lördagen. Redan nu på lördag är det dags igen, då lämnar jag fisktemat bakom mig och går över på lite tips på sommarens goda kött, sallader och dylikt. Men först och främst lite gott från fiskveckan! 🙂
FISK I PAKET MED DILL & CITRON
4 PORTIONER
600 g Abborrefiléer, eller annan fin vit fisk som tex gös
600 g kalla, kokta rotfrukter – färskpotatis, morot, palsternacka
4 tomater
1 citron
4 rejäla klicka smör
1 knippe dill, inte kruka (de är smaklösa)
4 ark bakplåtspapper och steksnöre
Havssalt och svartpeppar
Här har vi en enkel sommarklassiker som funkar utmärkt att köra både i ugnen och på grillen.
Lägg ut fyra ark bakplåtspapper och ”bred” lite smör i mitten på varje. Lägg på skivade rotfrukter, gärna färskpotatis från gårdagens sillunch. Fortsätt med abborrefiléer, skivad tomat och rejält med fint skuren dill.
Pressa över rikligt med citron och krydda med salt och peppar. Avsluta med att klicka lite smör på toppen.
Vik ihop pappret likt en smällkaramell och knyt ihop ändarna med steksnöre.
Vill ni tillaga det hela på grillen?
Hetta upp grillen med alla briketter lagda till ena sidan i grillen. Baka av paketen på mediumvarm grill, indirekt värme (fiskpaketen läggs inte direkt över briketterna utan vid sidan av – täck med lock) i cirka 20 minuter.
Vill ni hellre använda en ugn?
Sätt ugnen på 175°C. Baka sedan av paketen i cirka 20 minuter.
Vik försiktigt upp en öppning i paketen, det är varmt! Ät med en gaffel, direkt ut paketet, direkt på en skärgårdsklippa eller ute i trädgården!