Blire fisk på lördag eller?

Tjaba,

Tänkte bara berätta för er alla att jag dyker upp i TV€ Nyhetsmorgon i vanlig ordning – nu på lördag. Jag har lämnat in lite förslag på fiskrätter som känns kul, svenska, somriga och löjligt delikata. Gissar att vi kommer att komma överens, jag och TV4, haha! Kika på lördag så får ni se.

Dessförinnan så ska jag på boksignering på torsdag eftermiddag – ICA Täby Centrum & ICA Stop därefter. På fredag eftermiddag så kommer jag att befinna mig på ICA Favoriten i Åkersberga för samma uppdrag.

Boken som är huvudpersonen är så klart min nya fina KORVBOKEN. Redan nu tänkte jag bjuda er på ett fint recept ur densamma;

 

GRILLAD HJORTKORV MED ÄPPELTZATZIKI

4 st

4 hjortkorvar
4 pitabröd
2 röda äpplen
200 g spetskål
2 tomater
2 rödlökar
1 dl ättika 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 klyfta vitlök
2 dl matyoghurt
Salt & svartpeppar
Krusbladig persilja

Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och skiva rödlöken och pickla den sedan i ättikslagen tills den svalnat helt. Håller länge i tätsluten burk i kylen.

Tvätta och riv äpplena, skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda äpple och vitlök med matyoghurt, smaka av med salt och peppar och låt stå i kylskåp fram till servering.

Strimla spetskål och skiva tomaterna. Grilla sedan hjortkorvarna över öppen eld, det blir sjukt mycket godare då, haha!

Servera i pitabröd med spetskål, tomat, äppeltzatziki och den söta och syrliga picklade löken. Toppa gärna med lite finhackad persilja.

Du kanske också gillar