Kylskåpsmat del 1 – Gårdagsmackan

Gårdagsmackan kallar jag dagens recept eftersom det är mer av ett tips på att göra goda mackor till lunch eller middag, picknick osv. Mackorna kan med stor framgång göras på gårdagens rester oavsett om det är kött, fisk, kyckling eller vegetariskt.

Detta är ett samarbete mellan mig och LG, som jobbar med att ta fram produkter som är bättre för miljön och i det samarbetet så har jag tagit på mig att ta fram lite olika tips på mat som till stor del baseras på att använda rester och inte slänga bort någon mat. Detta är något jag verkligen brinner för så det är ett projekt som jag gladeligen tog mig an!

InstaView heter kylskåpet som vi använder i detta samarbete, tanken med skåpet är att man bara knackar lätt på dörren för att se vad man har i skåpet. Då tänds nämligen en lampa som visar godsakerna innanför dörren. På detta vis slipper man alltså öppna skåpet titt som tätt för att se vad som finns där i. Man sparar elförbrukning och på så vis också miljö. Grymt, grymt cool!

Vad fanns i kylen för dagens recept ..?

Knack, knack … Haha!!

GÅRDAGSMACKAN

4 portioner

4 baguetter/frallor eller 2 ciabattas
Babyspenat eller krispsallad
Mogna röda tomater
Kött från gårdagens middag, rökt skinka/bacon/korv eller dylikt
Pickles
Majonnäs
Yellow mustard
Texas Pete Hot Sauce eller Tabasco
Rödvinsvinäger
Olivolja
Rostad lök
Flingsalt & svartpeppar

Nu gäller det verkligen att inse att detta recept inte är ett recept utan ett tips på att använda kylskåpet, skafferiet och grönsaksskålen till något riktigt grymt. Detta kan lika väl bli en macka med rökt fisk och ägg eller en vegetarisk variant med råkostsallad och marinerade kronärtskockor till exempel.

Dela börden i över och underhalva. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek på det kött/bacon som ni vill använda. Sen är det bara att montera mackan. Jag gör min variant enligt följande;

Bottenbröd, majonnäs, skivad tomat, babyspenat, pickles, rökt skinka, stekt korv, en skvätt rödvinsvinäger, rostad lök, yellow mustard, flingsalt, svartpeppar, Texas Pete to sauce och toppbröd.

Magiskt gott, tro mig!

Du kanske också gillar