Grillad Röding

Röding,  dill och pepparrot

Grillad fisk är inte svårt, det gäller bara att inte strula till det för sig. Här kommer ett helt overkligt fint recept signerat ingen annan än Paul Svensson som är riktigt grymt bra tycker jag. Kolla in hans bok Paul Grillar om ni gillar följande;

Börja med att göra en Äppeldressing med pepparrot & olivolja.

3 skalade & tärnade äpplen (jag använde Granny Smith)
1/2 dl socker
vatten
2 tsk äppelcidervinäger
4 msk riven pepparrot
1/2 dl olivolja
salt

Blanda äppeltärningarna med socker och några matskedar vatten. Koka upp och låt sjuda tills äppelbitarna är mjuka. Mixa i en matberedare med vinäger, pepparrot, olivolja och salt. Låt svalna och ställ i kylen. Mår bra av att stå i några timmar.

Röding Weber

Äppelgrillad Röding med Dill & Pepparrot

4 portionsstora rödingar, urtagna & filéeade
Rapsolja
Dill
Pepparrot
2 gröna äpplen
salt & vitpeppar

Olja en plåt eller lite folie stort nog för att rymma alla fiskfiléer. Salta och peppra rödingarnas köttsida och lägg dem på plåten med skinnsidan uppåt. Grilla på direkt värme i cirka 2 minuter. Lyft sedan locket och dra av skinnet, börja vid huvudändan.

Salta och peppra fisken, strö över finhackad dill & färskriven pepparrot. Täck filéerna med tunt, tunt skivat äpple.

Låt grilla under lock i ytterligare 2 minuter.

Äpple Röding Weber

Servera härligheten med kokt potatis, extra riven pepparrot och den utsökta äppeldressingen.

Äppelgrillad Röding med dill & pepparrot

Livskvalle vänner! 🙂

Du kanske också gillar