Grillad Hickorymarinerad Schnitzel
Uteköket med den tillhörande utsikten inbjuder till läcker matlagning. Glatt äro livet på landet! 🙂
Har ni en skorstenständare? Jag skaffade mig en alldeles nyligen och har invigt den nu. Jisses, vilken grej. Helt plötsligt får man full kontroll på tider och briketterna blir perfekta varje gång. Man slipper dessutom den obehagliga doften och smaken av tändvätska, en vinst i sig.
Jag är inget fan av färdigmarinerat kött över huvudtaget, men visst sjutton är det kul när man blir motbevisad ibland. Gårdagens hickorymarinerade schnitzlar var faktiskt grymt goda. Jag valde att grilla dem på direkt och hög värme för att sedan låtan dem vila länge i folie. Precis innan servering skivade jag köttet i tunna skivor och spridde ut dem på en bädd av grönt. Glädjegott!
Nu är det bara att slänga fram grillen och inhandla följande ingredienser:
500 g gott kött att grilla
vitpeppar
200 g mixad sallad
30 g parmesan
flingsalt
1 msk hackad rosmarin
1 msk färsk timjan
2 msk ev olivolja
2 msk balsamvinäger
Ett gott bröd
En grym dryck..? – Melini Chianti Pian del Masso
En overkligt bra låt..? – Mark Knopfler – Telegraph Road LIVE
Bärigt, lätt, enkelt och gott vin som passar bra med ljust kött och jordiga smaker som de från den gröna salladen. Perfa! Gällande musiken kan jag bara säga att min gamle husgud visar vart skåpet skall stå. Gammal är äldst och för alltid kung på gura! Jisses vilken gitarrglädje! Haha! 🙂
Låt köttet ligga framme i rumstemperatur en timme före tillagning. Peppra rejält. Vänta gärna med saltet eftersom det torkar ut köttet…
Salta köttet och lägg det på grillen. Grilla det till ljuv perfektion vänner och vira sedan in det i folie i 15 minuter.
Skölj salladen väl och lägg den på ett uppläggningsfat. Hyvla över fina skivor parmesan. Skär upp köttet i tunna skivor. Fördela på fatet och strö över några små nypor flingsalt, rosmarinen och er färska timjan. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Vänd runt och servera direkt.
Servera denna löjligt läckra godsak med ett hembakat bröd och ett glas rött. Ojojoj vänner! 🙂
//Frederik