Bookmaker Toast

I helgen var det dags för en riktigt grym klassiker. Grillen är numera konstant laddad och nu ska här sannerligen grillas. Jag har ju byggt ett utekök som ni kanske vet och det mest fantastiska med att ha ett så pass komplett kök utomhus är att man egentligen aldrig behöver gå in, annat än för att hämta råvarorna innan tillagningen. Kryddor, oljor, handdukar, grillverktyg osv finns redan på plats så det är bara att hänga i solen och njuta, njuta, njuta.

Uteköket & Elvis

Jag har några bitar riktigt fina mörade ryggbiffar och tänkte sätta ihop varsin Bookmaker Toast till mig och min lilla fru. In the words of Joey Ramone, ”Hey Ho Let’s Go!” 🙂

Scan's mörade ryggbiff

BOOKMAKER TOAST

2 portioner

2 mörade ryggbiffar
2 rejäla skivor lantbröd
2 msk crème fraiche
2 msk dijon
1 tsk honung
Plocksallad
Tomater
Färsk pepparrot
2 äggulor
Salt & svartpeppar

I kockens glas: Nils Oscar Ctrl Alt Delete
I kockens öra: Birth Of Blues – The Rat Pack

Rat Pack och en Bookmaker, funkar i min värld! 😉

Salta och peppra de mörade ryggbiffarna rejält och grilla dem på direkt och hög värme, det vill säga med riktigt glödande kol liggandes rakt under köttbitarna på grillen. Vänd biffarna efter två minuter, lite beroende på tjocklek och hetta så klart och grilla dem klart även på andra sidan. Vira sedan in dem i grillfolie och låt vila.

Rosta skivat lantbröd.

Blanda samman dijon och crème fraiche och lite, lite honung. Skölj salladsblad och skiva tomat.

Bred på ett tjockt lager av dijonsåsen på bröden. Lägg på salladsblad, skivad tomat, grillad ryggbiff och toppa rikligt med färskriven pepparrot och en äggula.

Bookmaker toast, Frederik Zäll

Helt overklig magi vänner! Smaklig spis!

//Frederik

Du kanske också gillar