Korv Stroganoff

Korv stroganoff Hälsingestintans falukorv

Korv Stroganoff stod på menyn igår och det blev som vanligt sjuuukt gott. Maries favorit, denna gång gjord på Hälsingestintans Extra Prima Falukorv. Ska det vara lyx, så ska det! Haha!

Hälsingestintans Falukorv

KORV STROGANOFF

4 rejäla laddningar

600 g Hälsingestintans Extra Prima Falukorv eller falukorv med minst 68% kötthalt
1 stor gullök
1 solovitlök (alt 2 klyftor vitlök)
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
1 burk konserverade körsbärstomater
2 msk dijon
2 msk slotts senap original
2 msk tomatketchup
1 tsk torkad basilika
2 krm cayennepeppar
salt & svartpeppar
smör till stekning
4 portioner basmatisris

I kockens glas: Baron Trenck (11455)
I kockens öra: Secret Sisters – Tennessee Me

Dagens öl passar glatt till både kock och gäst och musiken är helt magiskt bra. Njut nu vänner… Här ska lagas mat! 🙂

Skala och hacka den gula löken fint. Avskinna falukorven och skär den i fina, tunna bitar.

Hetta upp en stor klick smör i en gjutjärnspanna och bryn korven lätt. Lyft ur korven och lägg den åt sidan. Blondera den gula löken i samma panna och pressa i vitlöken.

När löken är genomskinlig skall korvslantarna återigen få njuta i pannan. Vänd ner dem tillsammans med konserverade körsbärstomater, crème fraiche, tomatpuré, dijon, grov senap, ketchup, basilika, cayennepeppar, lite salt & svartpeppar.

Låt puttra upp och sjud sakta i några minuter.

Koka under tiden riset enligt förpackningens instruktioner.

Smaka av er stroganoff. Det skall vara tryck i både sälta, sötma, cayenne och svartpeppar. Ibland droppar jag även ned lite citronsaft, men det gör ni så klart som ni vill.

Korv Stroganoff

Glädjeliv, glädjeliv!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Tomas

    En jäkligt god stroganoff som jag gjort ett flertal gånger och som blivit en favorit i familjen. Ett par nypor socker och rejält med pressad citron gör susen 🙂

  2. lyxlagat

    Tjena Tomas. Glädje! 🙂
    //F

  3. Joel

    Extremt god! Tack för receptet! 🙂

  4. lyxlagat

    Haha, glädje! Tack själv! 🙂
    //F