Honungsglaserad kyckling med krämig potatis
Gårdagen var en välfylld dag. Direkt efter dagislämning så var det till att packa mina tre favoritgitarrer, förstärkaren och bege mig av till studion i Hammarby där Eskobar’s sjätte album ska spelas in. Vi hann inte bara bära in grejjer och rigga utan även lägga grunderna på första låten. Det känns magiskt, overkligt och sjuuukt bra. Yes!
När jag väl kommit hem till min lilla familj igen så fick jag en underbar överaskning. Kolla in bilden nedan;
Det är så fantastiskt att ha en familj som stöttar och supportar på allra bästa sätt. Glädje, kärlek och julmust, haha! 😀
TIll middagen var det dock inte julmust utan en härlig vän ur Oktoberfestsortimentet. Visst, det är inga smakexplosioner, men ettiketten och hela känslan gör ändå att det blir ett riktigt gott öl.
Kyckling på fredag var det väl någon gammal reklam som manade oss till och jag tänker så här; Varför inte..? Haha! Här kommer således ett riktigt, riktigt bra recept på just kyckling som är från en gammal kokbok som jag tror gick under det mycket fantasifulla namnet ”Kyckling”. 🙂
Honungsstekt kyckling med krämig potatis
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer
1 dl mathonung
1 dl pressad citron
1 tsk nymald svartpeppar
1 tsk nymald rosépeppar
2 dl hönsbuljong
2 dl crème fraiche franska örter
700 g kokt potatis, delad i halvor
1 rödlök
1 knippe gräslök
Smör
Sätt ugnen på 175°C.
Koka ihop honung, citron och pepparsorterna i en liten kastrull. Låt reducera till lite mer än hälften.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn filéerna runt om så de blir riktigt gyllene och fina. Lägg filéerna i en ugnsform ochpensla dem med den starka pepparhonungen och ställ in formen i ugnen. Låt gå i cirka 15 minuter tills kycklingen är genomstekt. Pensla ytterligare några gånger under tiden.
Skala och skiva rödlöken. Koka upp buljong och crème fraiche. Vispa den skummig eller mixa med en stavmixer. Tillsätt rödlöken och klippt gräslök. Värm till sist potatishalvorna i den krämiga såsen.
Garnera med lite grönt och njut!