Fyllda bröd, en klassiker…

Denna rätt har i mitt hushåll numera blivit något av en klassiker. Helt overkligt läckert är det och har ni inte redan testat den så gör det. Mums!

Själv sitter jag just nu och tittar ut över ett kallt och blött landskap och tycker lite synd om mig själv. Jag ska ut och lägga marksten där växthuset snart skall stå, fyllt med underbara godsaker. Kunde jag inte fått lite sol idag..? Jaja, bra resultat kommer det ju bli hur som helst och när nu uteköket börjar ta form så kommer det kännas helt galet grymt att ha ett växthus fullt med godsaker precis intill. Glädje!

Nu kommer ett smarrigt recept;

Räkor & lax i boulebröd

4 portioner

2 runda boulebröd
100g färsk lax
100g räkor
3 ägg
4 msk matlagningsgrädde
1 dl riven parmesan
1 knippe grön sparris
1 knippe gräslök
1/2 citron
salt & peppar
sås:

2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl kalles kaviar
1 knippe dill
1/2 citron
2 msk riven pepparrot
salt & peppar

Värm ugnen till 225°C. Spela lite Jussi Björling och njut av ett glas Raimat Blanc de blancs.

Såsen:
Blanda samman yoghurt, kaviar & dill. Smaka av med pepparrot, citron, salt & peppar. Ställ i kylen.

Boulebröden:
Skala räkorna och skär laxen i små tärningar. Pressa över citron, salta & peppra och ställ i kylen i ca 30 minuter.

Dela boulebröden till över & underdelar. Gröp ut inkråmet på båda delarna och lägg åt sidan. Tryck till brödhalvorna för att göra en tät form. Grädda brödet i 3 minuter.

Blanda ägg, grädde, ost, hackad gräslök, citron, lite salt & peppar & hälften av brödets inkråm.

Bryt av nedersta delen på sparrisen och banchera den lätt. Dela den och lägg nederst i brödhalvorna. Lägg i räkorna & laxen och häll över äggröran.

Baka av i ugnen i ca 15 minuter.

Klicka lite sås på toppen & garnera med gräslök & en skiva citron.

Lyxlagat!

Whisky på bokbloggen, vi ses där!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com

    Låter ju mumsigt det där!
    Utomhus arbete är ju roligare när det är fint väder, tycker jag, och jag hade nog skjutit upp det till morgondagen om man säger så ;)).
    Efter regn kommer sol!

    Mrs G

  2. Namn

    Låter kanon, men vad är boulebröd för oss som inte bor i storstan?

  3. lyxlagat

    Tja,
    Det är som en stor fralla kan man väl enkelt säga. Fransk recept på bröd, utsökt gott! 🙂
    //Frederik

  4. lyxlagat

    Hmm, ja… Jag satt på huk hela dagen och det regnade precis hela dagen. Inte så kul faktiskt, men ett växthus är så smått på gång i alla fall. 😀
    //F