Grillad marinerad lövbiff i Säck naturhamn
Jungfruskäret var verkligen fint Vi fick dock strul med vår elektroniska startspärr på motorn så vi fick be grannar göra inbrott hemma hos oss för att ta fram den manuella startkoden. När vi väl fick igång motorn lämnade vi den lugna viken omedelbart.
Vi gick en underbar tur till Möja för att fylla på lite kylklampar coh inhandla frukt. därefter fortsatte vi till Säck i Korsöarkipelagen. Välfyllt, men gott om utrymme och underbart klart och varmt vatten. Vi bestämde oss för att ligga här två dygn. Första kvällen bestod av en trevlig box Il Conte, Mark Knopfler i högtalarna och storslam för Marie i yatzy…
Till middag serverades chilimarinerad lövbiff, kokt potatis och en grönsallad med majs
2 portioner
4 st lövbiffar
2 st röd chili
1 salladslök
1 msk japansk soja
5 msk olivolja
5 msk rött vin
500 g färskpotatis
Sallad och majs
Finhacka chilin, men skrapa först ur kärnorna. Skär tunna skivor av salladslöken. Blanda chili, lök, soja, olivolja, rödvin, salt och peppar i en påse. Lägg ner köttet och se till att det täcks av marinaden. Förslut påsen och låt ligga svalt.
I glaset fanns mitt Italienska vin och i de små mp3-högtalarna ljöd Knoplers fina gitarr. Grillen hade uppnått en fin temperatur och köttet var redo.
Marie kokade potatisarna nere i båten, medan jag la köttet på grillen. Jag sparade marinaden som sås.
Köttet grillades några minuter på varje sida, jag värmde marinaden hastigt i en liten kastrull och serverade hela härligheten med kokt potatis, grönsallad med majs och en god dressing samt vinet från Salento.
Stor lycka mina vänner!