Plockmat=Tokglädje!
Hej på er vänner,
Idag är det fredag vilket betyder fredagsmys nuförtiden. Tyvärr har jag just lämnat av min älskade fru på Arlanda eftersom hon ska iväg på en glädjande partyresa till Budapest med kompisarna.
Jag och Elvis ska hänga själva hela helgen, men vi har det stressigt vill jag lova. Först och främst ska vi på middag hos farmor i kväll och jag och Elvan står för förrätten som blir en riktigt läcker sak som jag så klart kommer att dela med mig av senare.
Nu till middagstipset denna fredag. PLOCKMAT! Det är ju bland det mysigaste som finns att äta plock med sin käresta. Vi köpte hem grönsaker, vindruvor, melon, skinkor, korvar, räkor (som jag rökte i abu-röken), aioli, dippsåser, kantareller (<som stektes i smör) och utsökt lantbröd.
I glaset kluckade ett av mina favoritviner till just plockmat, nämligen ”A” som är en finfin amarone med mycket gräddig och kryddig ton. Ljuva smaker! 🙂
Ha nu en galet trevlig helg så hörs vi igen på måndag. Vi syns så klart också på min andra blogg nu på momangen. 🙂
//Frederik
Matpolisen
Ha en galet trevlig helg själv.
Birgitta Höglund's Mat
Det där såg ut som en väldigt bra variant på Fredagsmys. Tack för tipset om att röka räkor i ABU-röken 🙂