Pasta salsiccia

pasta

Hej på er vänner,

Måndagen är här och tog med sig sin bästa vän ösregnet som har stannat flera timmar nu. 🙂 Nåväl, det spelar inte så stor roll, jag och Elvis har städat och fixat hela förmiddagen och ska strax ta oss till Arlanda för att möta Marie som varit bortrest några dagar.

I kväll tänkte jag faktiskt tillaga en av mina snabb-favoriter, Pasta Tricolore som jag så klart skriver om vid ett senare tillfälle, men receptet nedan är inte fy ska det heller! 🙂

Kolla gärna min bokblogg som idag skriver om ren och klar sprit. I morgon tänkte jag dela med mig av min mycket spännande förrätt som jag tillagade i helgen. Chèvre i panna cotta liknande kostym med fikon och andra prylar, men det är alltså i morgon det. Idag är det salsiccia som gäller!

Pasta Salsiccia Toscana

4 portioner

4 portioner spaghetti
6 st färsk Salsiccia Toscana Veroni (färsk, medelstark korv)
1 stor bit vällagrad pecorino
1 rejäl näve färsk oregano
2 tomater
Tomatvinäger
Olivolja
Salt & Svartpeppar
I kockens glas: Brolio (nr 2705)
I kockens öra: BAO – Crush on you

Koka upp vatten till pastan och fundera på hur gått livet är. I lugn och ro saltas vattnet efter att det kokat upp. Då ska även pastan trilla i. Några droppar olivolja i vattnet brukar jag alltid tillsätta för att det inte ska klibba ihop senare.

Slanta salsiccian och hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Stek korvslantarna vackert gyllene. Tärna tomaten och låt den stekas med korven i någon minut. Finhacka oreganobladen och strö dem i pannan när korven är så gott som färdigstekt.

Häll av pastavattnet när pastan är nästan klar och vänd därefter ner korvfräset med pastan. Riv över en riktigt, riktigt stor mängd pecorino, ringla över lite olivolja och stänk över tomatvinägern som är helt sjukligt god. Salta och peppra och servera bums.

Eftersom rätten inte innehåller så många varor så är det mycket viktigt att alla ingredienserna är av allra högsta klass. Glädje! :-)

//Frederik

Du kanske också gillar