Hovmästarsås på laxmackan

Laxmacka

Har ni gravat er lax nu? Igår skrev jag ett inlägg om lite olika laxgravningar och idag kommer kronan på verket. Hovmästarsåsen. Det är lätt som en plätt och gjort i en handvändning.

Marie gillar inte direkt gravad lax, men just som på bilden ovan åker den ner med stor njutning. Hårt tunnbröd, gravad lax och hovmästarsås. Gärna en fin julöl till… 🙂

Grenadinebloggen finns idag del 1 av en bubbelskola. Missas ej!

Hovmästarsås

0,7 dl Apotekets senap
0,8 dl strösocker
1,5 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1,5 dl hackad dill
1 tsk salt
1/2 msk nymald vitpeppar

Rör ihop senap, vinäger, socker, salt och mald vitpeppar. Droppa sedan ner oljan lite i taget under kraftigt vispande till såsen blir slät och fin.

Finhacka dillen och rör ned den. Låt såsen dra i en timme i kylen innan servering.

Klart! Smaklig smörgås! 🙂

Nu gör jag ett litet juluppehåll. Väl mött snart igen vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar