Pasta Corleone
God tisdag, god tisdag.
Javisst, en helt ny kategori har tillkommit på min blogg. Denna kategori kallar jag ’Lyxlagat på Italienresa’ och den kommer att uppdateras en gång i månaden då jag, Marie och Elvis kommer att fira en riktig Italiensk afton här hemma på skutan.
På mässan i helgen så tillagade jag ett recept med råvaror från Matric Italgross och eftersom jag blivit jagad och mailbombad av glada matgalningar som vill ha receptet så kommer det givetvis här.
När jag tillagade det första gången var det på scenen på mässan och det är den enklaste av rätter, men att jag på scenen, i all stress och uppmärksamhet glömde att smaka av maten gjorde mig lite svettig och nervös eftersom alla besökarna redan huggit in på varsin portion. Jag hittade dock kastrullen och fann en liten tugga kvar längst ned i botten. Det var gott! Puuhh! Haha! 😀
På fredagen gick det som en dans och på lördagen gick det än bättre, dock hade jag blivit bestulen på mina underbara Salsiccia så jag fick springa och handla chorizos på mässan till mitt scenframträdande… I receptet står dock de ”riktiga” ingredienserna.
Innan receptet en påminnelse, missa inte Grenadinebloggen som går igenom en makalöst bra kokbok denna vecka…
Pasta Corleone
4 portioner
500 g Färsk Tagliolini
6 st Salsiccia fresca Toscana (Färsk, smakrik korv med hög kötthalt)
4 msk Ricotta fresca (Italiensk färskost)
2 tsk krossade, torkade chiliflingor
200 g lättorkade körsbärstomater (finns på burk i välsorterade butiker)
1 solovitlök
2 salladslökar
Tomatvinäger
Olivolja
Salt och nymald svartpeppar
I kockens glas: Ronchedone 2005 (nr 75801)
I kockens öra: Nino Rota – The Immigrant
Koka upp vatten, salt som medelhavet.
Skala och skiva vitlöken mycket tunt, skiva även salladslökarna.
Slanta korvarna i 3mm tjocka skivor. Hetta därefter upp rikligt med god olivolja i en stekpanna.
Stek den skivad salsician gyllene och dra sedan ned värmen. Lägg i salladslök och vitlök och låt dem blonderas utan att de tar färg tillsammans med salsiccian. Häll av oljan från de lättorkade tomaterna och tillsätt dem sedan i stekpannan. Strö över den torkade chilikrossen.
Lägg i pastan i kokvattnet och vänd runt i 1 minut. Häll sedan av vattnet, men skölj nu inte pastan i kallt vatten eller något sånt. Häll tillbaka pastan i den varma kastrullen och ringla över lite olivolja.
Lägg ned små klickar av ricottan i pastan och krydda med svartpeppar. Vänd runt så att godiset blandas väl.
Lägg upp på ett fat, först den krämiga pastan med ricotta, sedan salsiccian, löken, vitlöken och tomaterna. Ringla över en bra skvätt med tomatvinäger och servera bums.
Buon appetito paisan!