Grillade kycklingklubbor & färskpotatis

dsc_0006

Hej på er kära bloggläsare,

Som ni ser så har AlltOmMat.se fått en ny design. Jag tycker det ser mycket, mycket fint ut. Bloggarna har hamnat lite i kläm just nu, men inom en snar framtid så kommer även de att få sig ett fint ansiktslyft.

Denna vecka har varit fylld till bredden med matjobb. Jag har lagat 7 middagar och plåtat lika många till kommande böcker. Tur att jag har gott om plats i kylen och glada grannar som gärna tuggar i sig lite left-overs. 🙂

Här kommer ett tips från bloggens numera ganska stora register. Glöm inte att ni i spalten till höger kan söka på recept och söka på genre. Stor lycka mina vänner.

Grillade kycklingklubbor med rostad potatis & dijonkräm

2 portioner

Kycklingen:
2 kycklingklubbor
1 msk colemans senapspulver
2 msk japansk soja
1 näve finhackad persilja
nymald svartpeppar
Potatis & lök:
6 färskpotatisar
1 rödlök
5-6 smålökar
1 solovitlök (el 2 klyftor)
2 msk kapris
2 msk olivolja
1 näve finhackad persilja
nymald svartpeppar
en liten nypa salt
Dijonkrämen:
1 dl crème fraiche lätt
2 msk dijon
1/2 msk vitvinsvinäger
1 näve finhackad persilja
nymald svartpeppar
I kockens glas: Bombardier (nr 1529) (Ruskigt god bitter…)
I kockens öra: Simon & Garfunkel – Mrs Robinson

Glädjeversion av låten och glädjande stout i kockens glas. Nu kör vi! :-)

Blanda sammans ingridienserna till kycklingen. Pensla kycklingklubborna och låt vila under en plastfilm i några minuter. Tänd grillen och låt den blir riktigt het.

Koka potatisarna med skalet på. Ta upp potatisarna och skär dem i klyftor. Skala smålök och rödlök och dela dem i lite mindre bitar. Lägg lök och potatis i en stor bunke. Pressa vitlök och blanda med olivolja, finhackad persilja, kapris och svartpeppar. Häll glädjen över potatis och lök och blanda varsamt.

Rör ihop dijonkrämen och ställ i kylen till servering.

Grilla kycklingklubborna så att de får en riktigt fin färg. Pensla då och då. När de fått fin färg ska de flyttas ut till kanterna så att de inte får direkt värme underifrån. Vill man så kan man göra en liten “bädd” av folie för att skydda köttet från att bli bränt. Låt kycklingen gå klart.

Stek potatis och lök i en stekpanna på grillen så att de blir vackert gyllene.

Servera alla härligheterna till din egna stora glädje! Njutning gott folk, njutning!

//Frederik

Du kanske också gillar