Dijonkyckling med skärgårdslycka
Vilket underbart väder. Vi kastade loss på förmiddagen och gled planlöst runt i Saltsjön.
Framåt eftermiddagen började hungern göra sig påmind. Vi gick in mot Hammarby Sjöstad och fann ett bra läge i lä. Svärmor och frugan la sig på fördäck och njöt medan jag huserade i lill-köket.
Dijonkyckling med spenat, haricovert och risoni
4 portioner
3 fina kycklingbröstfiléer
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
2 dl crème fraiche
3 msk dijon
2 msk färsk, hackad bladpersilja
2 msk färsk, hackad basilika
100g färsk bladspenat
100 g haricovert
3 dl Risoni
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm cayennepeppar
1/2 citron
olivolja
salt & peppar
Eftersom jag bara har en platta i mitt kök i lillbåten så är det lite extra utmaning, men det är inga problem om man bara tänker till lite…
Strimla kycklingen i fina bitar. Hacka gul & vitlök fint. Hetta upp olivolja i en stekpanna och blondera löken utan att den tar färg. Lägg i kycklingen och bryn den lätt.
Krydda med lite salt, svartpeppar, cayenne, persilja och basilika. Vänd runt det ljuvliga.
Slå på crème fraiche och dijon. Blanda väl och koka upp. Ställ åt sidan, täckt med folie så det hålls varmt.
Koka upp vatten med grönsaksbuljongtärningen. Blanchera haricovert hastigt. Ta upp dem och lägg åt sidan. Koka nu risonin enligt förpackningen. Ca 10 minuter tror jag är lagom.
Slå av vattnet och ställ åt sidan under lock.
Hetta upp olivolja i en panna och fräs bladspenaten. Salta och peppra.
Lyft ur spenaten och placera den mitt i kycklingpannan. Låt kycklingen få ett hastigt uppkok igen, pressa över lite citron och servera.
Kycklingpannan med spenaten, haricovert och risoni. Kanske en kall öl och en tomatsallad…
Väldans lyxlagat vill jag lova. 🙂
Innan kvällen avslutades tog vi en sväng förbi ostindienfararen Götheborg som pryder vår redan så vackra hamn.
//FZ