Räkor & lax i boulebröd
Vi har haft arbetshelg hemma på varvet. Alla grannar är ute och jobbar, pratar, skrattar och njuter. Äntligen knackar sommaren på dörren!
Här kommer en fantastisk skärgårdsdoftande måltid. Använd småbröd om du vill ha den som förrätt eller på buffébordet. Gör den som nedan om du vill ha den som varmrätt.
4 portioner
2 runda boulebröd
100g färsk lax
100g räkor
3 ägg
4 msk matlagningsgrädde
1 dl riven parmesan
1 knippe grön sparris
1 knippe gräslök
1/2 citron
salt & peppar
sås:
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl kalles kaviar
1 knippe dill
1/2 citron
2 msk riven pepparrot
salt & peppar
Värm ugnen till 225 grader. Spela lite Jussi Björling och njut av ett glas >Raimat Blanc de blancs<.
Skala räkorna och skär laxen i små tärningar. Pressa över citron, salta & peppra och ställ i kylen i ca 30 minuter.
Dela boulebröden till över & underdelar. Gröp ut inkråmet på båda delarna och lägg åt sidan. Tryck till brödhalvorna för att göra en tät form. Grädda brödet i 3 minuter.
Blanda ägg, grädde, ost, hackad gräslök, citron, lite salt & peppar & hälften av brödets inkråm.
Bryt av nedersta delen på sparrisen och banchera den lätt. Dela den och lägg nederst i brödhalvorna. Häll över räkorna & laxen samt äggröran.
Baka av i ugnen i ca 15 minuter.
Såsen:
Blanda samman yoghurt, kaviar & dill. Smaka av med pepparrot, citron, salt & peppar. Ställ i kylen.
Klicka lite sås på toppen & garnera med gräslök & en skiva citron.
Lyxlagat! 🙂
//FZ