Grillad flankstek
Ja detta är ju tiden på året då man måste börja påminna folk om att grilla vidare. Bara för att solen inte gassar och bränner så betyder det inte att grillen ska i vinterdvala. Absolut icke! Grilla på bara, året runt vänner!!! 🙂
Flankstek
4 portioner
1 Flankstek ca 800 g
1 citron, zest & saft
1 msk paprikapulver
1 msk flingsalt
2 tsk nymald svartpeppar
2 tsk vitlökspulver
Blanda kryddorna med citronzesten. Gnid in köttbiten med rubben och låt dra i kylskåp i 4 timmar.
Tänd grillen tillsammans med en röklåda hickoryspån. När grillen är riktigt varm och det ryker rejält. Olja då in gallret och grilla köttbiten på direkt värme i cirka 4 – 6 minuter på varje sida beroende på köttbitens tjocklek.
När köttet uppnått en innertemperatur på 60°C har vi fått till en fin medium-rare köttbit.
Låt den vila i folie i tio minuter innan den trancheras i tunna, tunna skivor mot fibrerna.
Servera med en ljummen potatissallad eller varför inte grillade bakpotatisar. En god yoghurt med citronzest, olivolja, vitlök, gräslök och svartpeppar är enkelt, men ruskigt gott tillsammans med en rik och frodig sallad.
Löjligt glädjande!!!