BBQ Prawn Skewers & Tartar Sauce
Igår var det utsålt på min lilla eventrestaurang Gastro Academy vilket så klart är helt sjukligt otroligt skoj. 🙂 Temat var grillat och först ut på menyn hade jag följande godbit, trevlig helg vänner!!!
Grillade räkor på spett & tartarsås
4 spett
12 kungsräkor
6 skivor bacon
1 citron
Tartarsås:
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk små kapris, sköljda
1 msk hackade cornichoner
¼ pressad citron
några droppar tabasco
salt & svartpeppar
Serveras med gröna, små salladsblad och körsbärstomater.
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av. Ställ kallt tills servering.
Stek baconet tills det är halvvägs färdigt.
Skala räkorna, men spara den yttersta svansen på skalet. Linda in räkorna i varsin halverad skiva bacon och trä upp dem på spett, tre vardera.
Använder ni träspett så blötlägg dessa först.
Grilla spetten på direkt värme, hög, tills baconet fått fin färg. Pressa över rikligt med citron och servera bums.