Jansson Frestar på Fredag

dsc_00071

Hur gått kan det bli? Det kan bli som på bilden ovan. Mycket bättre än så här tror jag inte jag kan tänka mig den första måltiden utomhus i år. Sältan från ansjovis är helt oslagbar och en kall öl till det skapar en helt underbar kombination. Bjud på detta ikväll kära vänner så ska ni se att sommaren kommer ett rejlt steg närmre.

Janssons Frestelse

ca 4 portioner

800 g fast potatis
2 gula lökar
1 burk ansjovisfiléer (125 g)
3 dl grädde
1 dl mjölk
smör
ströbröd
Svartpeppar
I kockens glas: Heineken (nr 1536)
I kockens öra: Jan Johansson – Visa Från Utanmyra

Sätt ugnen på 200°C.

Skala ch skär potatisen i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt.

Varva potatis, lök och ansjovis i en välsmord liten ugnssker form. Börja och sluta med potatis.

Blanda grädde, mjölk och ca 1 msk ansjovisspad. Blanda även ner lite svartpeppar. Häll hälften av blandningen i formen. Strö över ströbröd, klicka över smör och ställ in i ugnen i ca 40 minuter. Efter halva tiden skall resten av grädden hällas på vid kanten av er Janssons.

Njut! Glad fredag och god helg önskas er alla!

//Frederik

Du kanske också gillar