Julöl & 4e vinnaren
Hej vänner,
Idag har jag handlat på mig vända ett av årets julöl, något av det bästa jag vet. Både handlandet och smakandet. 🙂
Givetvis kommer jag löpande lämna in rapporter här på bloggen, men som vanligt så står Mikkeler & Jacobsen i låga odds, det vill säga jag känner mig hyfsat säker på att någon av dessa två glädjande drycker kommer att bli min favorit i år (igen). Eller kanske överraskas jag av ngn oväntat kompis. Jag har dessutom missat ett helt gäng, men dessa kommer jag givetvis att försöka få tag på under månaden som kommer… 🙂
Nu till vinnaren i delfinal 4 i Tapas-SM…
(Receptet som följer är helt kopierade från deltagarens inskick, det vill säga, jag har inte skapat recepten, inte heller ändrat ngt eller ens korrigerat språket. I det följande receptet så var det lite svårt att förstå, men ni får tolka fritt, precis som jag gjort, haha! 🙂 )
Köp ett pkt frysta mördegsplattor. Dela dem i fyra lika stora delar och platta ut dem en aning. Salta med havssalt,grovmald svartpeppar och muskot på halva plattan, lägg en rejäl skiva Västerbottensost på kryddorna. En bit soltorkad tomat ovanpå osten och vik över den andra halvan och tryck ihop lite lätt. Vispa etdegrutorna med det uppvispade gget och strö på den finhat ägg och finhacka, riktigt finhacka en bit salladslök. Pensla på det vispade ägget och strö över den finhackade salladslöket.
In i mitten av ugnen på en plåt i 200 grader. Passa dem noga och tag ut dem när de börjar få fin gyllene färg.
FREDERIKS KOMMENTAR:
Först och främst så fick jag chansa mig fram vilt i receptet eftersom jag hade mycket svårt att tolka vissa meningar. Dessa är fortfarande icke tolkade, men jag skruvade mig förvirrat fram genom själva processen med ett stort leende på läpparna, det tackar vi för, haha! 🙂
Jag köpte mördeg, ganska tunn sådan och valde att krydda upp ena halvan enligt receptet och sen bara vika över den andra halvan så det såg ut lite som en calzone. Därefter penslade jag med uppvispat ägg och strödde över fint skuren salladslök. Vet inte om det var rätt enligt receptmakaren, men det var jäkligt gott i alla fall, hahah! Saltet tycker jag sitter fint med vinets syra och frukt och hela anrättningen med lite lätt ton av muskot och den något oväntade, men samtidigt både fina och välsmakande salladslöken ovanpå gladde både gom och öga. Här kommer Ramón Bilbao mest till sin rätt under kvällen. Tokigt formulerat recept, men enkelt, smart och mycket gott.