Triglie Al Forno (Ugnsbakad rödtunga)

Triglie Al Forno (Ugnsbakad rödtunga)

God måndag på er kära vänner. Hoppas helgen behandlat er med respekt och glädje. Solen har lyst på Djurgårdsvarvet och kylan gör sig påmind gång på gång. Har ni fått något gott att äta tro? Vi har varit runt på middagar och kalas så det har inte blivit mycket lagat här hemma. I fredags fick jag dock lite kvalitetstid i köket. Följande hände;   😉

Triglie Al Forno (Ugnsbakad rödtunga)

4 portioner

600 g rödtungsfilé (bergtungs- eller sjötungsfiléer funkar oxå)
2 citroner
1 kruka färsk savia
1 dl olivolja
80 g mild parmaskinka
1 dl ströbröd
1 knippe persilja
Serveras med kokt potatis och en krispig sallad
I kockens glas: Domaine Chêne 2007 (nr 96329)
I kockens öra: Elvis – The Wonder Of You

Salta och peppra filéerna. Droppa lite citronsaft på varje filé, lägg på 2 salviablad och rulla ihop. Lägg alla fiskfiléerna bredvid varandra i en form.

Vispa ihop 0,8 dl olivolja med 4 msk citronsaft, salt och peppar. Häll marinaden över fiskarna och låt stå övertäckta i kylen i 2 timmar.

Slå dig ner i soffan, lägg en handduk på bordet och skala potatisen i lugn och ro tillsammans med Elvis och ett suveränt friskt glas vitt.

Smörj en ugnssäker form med resten av olivoljan och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200°C. Skär skinkan på längden i 2 cm breda strimlor.

Ta upp fiskarna  ur marinaden och låt dem rinna av. Spara marinaden. Häll ströbrödet på ett fat och vänd fiskrullarna i det. Linda skinkstrimlorna om dem och lägg i den ugnssäkra formen. Fördela ytterligare ca 20 salviablad ovanpå och droppa över marinaden.

Baka 15 minuter i ugnen. Strö över finhackad persilja och servera direkt med en citronklyfta, kokt potatis och en sallad.

Buon appetito paisan!

/Frederik

Du kanske också gillar