Strömming x 2

Hej vänner,

Hoppas ni haft det bra i helgen. Har det varit fint väder? Jag har missat helgen! Eskobar har suttit i studion för inspelningar av ett nytt slag. Nya skivan är som ni kanske redan vet klar och färdig att släppas, men vi fick lite nyheter kastade på oss i glädjens tecken vilket gjorde att vi tyckte att vi borde ändra upplägget en aning. Därav en del nya inspelningar av både nya och gamla låtar, redan på torsdag hoppas vi att den nya inspelningen ska gå till tryck, vilket i så fall lär anses som en av de snabbare skivinspelningarna i modern tid, haha!:-)

Till de glada musikanterna tycker jag strömming bör serveras, gärna med en pils och en nubbe, det gör en speleman lycklig, haha! 🙂

bellmansströmming, inlagd stekt strömming, påskmat, påskbordet, påsksill, strömming, lyxlagat, frederik zäll

BELLMANSSTRÖMMING

500 g strömmingsfiléer
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 msk grovkornig senap
1 msk colemans senapspulver
1 tsk salt
Grovt rågmjöl
Smör
Knäckebröd
Rödlök i skivor
Dillvippor

Vispa samman ägg, grädde, senap, senapspulver och salt till lätt fluffig smet.

Skär bort ryggraden på strömmingsfiléerna och vänd varsamt ned filéerna i äggsmeten. Låt stå i kylen över natten.

Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Häll upp mjöl och lite salt på ett stort fat.

Lyft ur filéerna ur marinaden, skaka av dem lätt och vänd dem i mjölet. Stek dem sedan varsamt i det heta smöret tills de fått vacker krisp och gyllene färg.

Servera strömmingarna på knäckebröd med rödlöksringar och en dillvippa.

~~~~~~~~~

bellmansströmming, inlagd stekt strömming, påskmat, påskbordet, påsksill, strömming, lyxlagat, frederik zäll

INLAGD STEKT STRÖMMING

500 g stekt Bellmansströmming (ovan)
4 msk ättikssprit 12%
2,5 dl vatten
3 msk socker
1 rödlök
5 kryddpepparkorn
1 knivsudd salt

Låt de stekta filéerna svalna.

Koka upp ättikssprit med socker, vatten, kryddpeppar och skivad rödlök. Dra plattan från värmen och låt lagen svalna.

Häll den kalla lagen i en glasburk och lägg varsamt ned de kalla, stekta strömmingsfiléerna i burken. Se till att alla filéerna ligger och badar i lagen och förslut därefter burken med ett lock.

Låt dra i ett dygn innan servering.

Du kanske också gillar