New Orleans Chicken Wings

SOLEN SKINER, Tjohoooo!!! 🙂

Fredagen är här och åtminstone i min närhet skall det vara löjligt finfint väder i helgen. Glädje!!!

En rusktigt trevlig klassiker tänkte jag återigen bjuda på här på bloggen. Det är bara att köra!! Superfint, både som middag eller som del av en större BBQ.

I kockens glas: Anchor Old Foghorn (nr 1001)
I kockens öra: Chris Barber – Bourbon Street Parade

chicken wings, kycklingvingar, bbq, barbeque, grillade, glace, buffalo, frederik zäll, lyxlagat

NEW ORLEANS CHICKEN WINGS

4 portioner

 

1,5 kg kycklingvingar
4 limefrukter
½ msk lökpulver
½ msk vitlökspulver
½ msk Colemans senapspulver
1 msk torkad oregano
1 msk paprikapulver
flingsalt
flytande honung
Serveras med: Ugnsbakad klyftpotatis, en grym coleslaw & en delikat BBQ-Sauce

 

Blanda sammans lök-, vitlöks-, senaps- & paprikapulver med oregano. En grymt bra BBQ-rub redan där!

 

Skölj vingarna under kallt, rinnande vatten. Lägg dem i dubbla fryspåsar. Pressa alla limefrukterna i en bunke. Vispa ner er BBQ-rub och några nypor salt. Smaka av. Häll marinaden över vingarna och vänd runt så att det blandas väl. Knyt ihop påsarna och marinera minst 4 timmar, gärna över natten.

 

Sätt ugnen på 175°C. Häll vingarna och all marinad i en stor ugnsform eller på en plåt. Sprid ut vingarna jämt och täck sedan över med ugnsfolie. Baka av i ugnen i 60 minuter.

 

Ta bort folien och ringla över riktligt med flytande honung. Baka vidare i ytterligare 15 minuter utan folie tills honungen karamelliserats och skinnet blir krispigt och fint gyllenbrunt.

 

Servera på ett stort fat tillsammans med klyftpotatis, en slaw & finfin BBQ-Sauce.

 

Glädjeliv!

Du kanske också gillar

  1. Mian

    Hej! Helt ny här, nu ska det scrollas, läsas, inspireras. Hittade dig via
    A o m, papperstidningen idag – en väninna kom med en bunt. : )